24 maj 2020
20:00

IF Brommapojkarna 1

Referat: Djurgårdens IF FF 2 - IF Brommapojkarna 1

Dagens match mot BP blev en kontrollerad och behärskad tillställning som tjejerna dominerade totalt och vann komfortabelt med 5-1. Inledningen blev händelserik så det räcker och blir över. Efter några minuters spel fick Edda tag i bollen strax utanför motståndarnas straffområde och sköt lågt i målvaktens högra hörn, 1-0. Det kom så plötsligt att ingen riktigt fattade att det var mål. I nästa matchminut gick BP till anfall och deras mycket snabba nr 13 höll undan för Tyra men Caitlyn gjorde en jätteräddning och tippade bollen till hörna. På den efterföljande hörnan kvitterade BP när en hög ballongboll letade sig in i mål. Tyvärr visade det sig att Caitlyn skadade sig i anslutning till sin parad och hon tvingades utgå. Stina ställde sig i målet istället. Resten av halvleken blev en kavalkad av chanser och vackert spel från vår sida. Edda hade en boll i stolpen och ytterligare ett skott som fräste precis utanför samma stolpe. Ledningsmålet kom genom Freja som mycket snyggt mötte ett inspel från vänsterkanten direkt i mål, 2-1. En stund senare utökade Linn till 3-1 efter jättefint passningsspel. Det kändes som att ledningen var ett par mål för liten i paus. Edda tog över målvaktströjan från Stina i andra halvlek. Vi fortsatte det fina spelet i inledningen av halvleken och skapade ytterligare målchanser. 4-1 målet var dock lite slumpartat och tillkom sedan Victoria påpassligt snott bollen från en försvarare, rundat målvakten och rullat in bollen i tomt mål. Matchen var naturligtvis avgjord och spelet sjönk lite i intensitet. Alva noterades för ett ribbskott innan Sara T avslutade målskyttet efter att ha tråcklat sig igenom försvaret, fint framspelad av Sofie A, 5-1. En bra dag på jobbet och väldigt fina prestationer av alla! Ofta blir det målskyttarna som får mest uppmärksamhet men jag vill även passa på att lyfta fram Ellens spel som defensiv mittfältare: hon gör en fantastisk insats med stenhårt arbete och mängder med vunna närkamper. Vi hoppas nu att Caitlyn skada inte är allvarlig och att hon är tillbaka i spel snabbt!